Legging og vedlikehold

Legging

Det er enkelt å legge et edeltregulv!

Når du skal legge et edeltregulv, må du forsikre deg om at du har de nødvendige redskapene, og være oppmerksom på andre forhold som er viktige ved legging: Gulvet bør være jevnt, og omgivelsestemperaturen riktig.

Både Karelia Profiloc -edeltregulv og not og fjær-gulv, som limes rundt kantene, er lette å legge. Gulvet er klart til bruk umiddelbart etter legging og krever ingen ytterligere behandling siden bordene er overflatebehandlet på fabrikken.

 

Legging

Før legging må du sjekke at undergulvet er rent, tørt og jevnt. Den relative luftfuktigheten i betonggulv må være under 85 %. Kontroller at gulvets overflate er jevn, ved å bruke f.eks. en linjal eller et rett gulvbord. - maks 3 mm avvik er tillatt over en lengde på 2000 mm. Ved behov jevnes undergulvet ut med en avrettingsmasse av god kvalitet.

Før legging fjernes eventuell smuss og støv fra undergulvet. Rull ut en remse av underlaget oppå undergulvet og la det være et smalt mellomrom (ca. 5 mm) mellom underlaget og veggen.

Tuplex-underlaget legges på undergulvet i rullens utrullingsretning, med forsiden ned. Tuplex-underlaget kan enkelt kuttes med for eksempel en stanleykniv. Vær forsiktig så du ikke skader underliggende materialer, som for eksempel gulvvarmesystemet under gulvet.

De parallelle strimlene skjøtes sammen med plastoverlappingen, ved å vende plasten over den forrige strimmelen (med en overlappingsbredde på omtrent 20 cm). De påfølgende strimlene kan også teipes sammen ved behov, men det er ikke nødvendig. Teiping bidrar til å holde underlaget på plass når du legger edeltregulvet. Forsikre deg om at Tuplex-strimlene sitter tett og at plastoverlappingen sitter godt oppå skjøten. Vær forsiktig når du går på underlaget så det ikke blir hull eller bulker i Tuplex-materialet.

 

 

PDF dokument

Leggeanvisninger

Leggeanvisninger Profiloc 5G